Opskrifter

Blomkål Creme Sauce

Blomkål creme sauce
Blomkål creme sauce

Blomkål creme Sauce

Miriam Z. Christensen
En lækker og blød cremet sauce, hvor du aldrig ville have tænkt, "det her er lavet af blomkål". Saucen kan bruges til flere retter og i flere sammenhænge. Kun fantasien sætter grænser.
Da jeg har brugt de amerikanske cups, da jeg lavede retten har jeg prøvet at omregne til ml i forhold til hvor stregerne er i mit målbæger. Derfor har jeg ikke brugt målene i gram til denne opskrift.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Ret Hovedret
Antal 6 portioner

Ingredienser
  

  • 8 Fed Hvidløg
  • 2 spsk. Smør
  • 1500 ml. Blomkål (i bæger)
  • 1650 ml Grøntsags buillon
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 150 ml. Mælk
  • ½ spsk. Olivenolie

Sådan gør du
 

  • Hak hvidløgene og kom dem på en pande med smør. Varm igennem på et lavt blus, så de bliver brunet men ikke brændt. Fjern fra panden, og sæt til side.
  • Kom en gryde med bouillonen  i kog, og tilsæt blomkålen i buketter. Kog i ca 10 minutter hvorefter du fjerner blomkålen med en hul-si. 
  • Kom blomkålen i en blender sammen med 250 ml af den kogte bouillon, hvidløg, salt, peber, olie og mælk. Blend det hele igennem.  
  • Smag til med salt og peber. Hvis cremen er for tyk, kan du adde lidt ekstra mælk eller bouillon. 
Tried this recipe?Let us know how it was!

Ja, du hørte rigtigt. Blomkål creme sauce.. mmmm…

Hvis du har cravings for en lækker flødesauce, eller bare en lækker pastaret med cremet sauce men er på kur, så er dette helt sikkert en god erstatning. 

Personligt elsker jeg pasta retter i en god cremet sauce med fløde. I perioder craver jeg det, men det kan godt komme til at tælle højt på kalorietælleren, hvis ikke man passer på med fløden. Derfor var jeg ovenud lykkelig da jeg faldt over denne ret. 

Første gang jeg prøvede den brugte jeg båndpasta, hvilket er min foretrukne type pasta. Denne gang var jeg løbet tør, og brugte derfor skruer i stedet. Det blev det ikke mindre godt af 😀 

Brug gerne det grove pasta/spaghetti hvis du vil holde dig i den lidt sundere ende. 

Saucen kan også bruges som sauce til pizza. Jeg har tidligere lavet disse tortilla pandekager med en lidt anderledes blomkåls creme. Du kunne evt. prøv at erstatte med denne blomkål creme sauce, og se resultatet. Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men det står helt sikkert på listen. 

Skal det være rigtigt sundt, så kan du erstatte pastaen med zoodles. Det er ikke helt det samme, men en helt hæderlig og lækker erstatning. 

God appetit! 

Blender: Sørg for at du er forsigtig når du blender noget der er lidt varmt. Det kan godt komme til at gå galt. Jeg bruger en blender fra electrolux som aldrig giver nogen problemer uanset hvad det er jeg skal have blendet.  

Back to list

Leave a Reply