
Karamel Macchiato Cheesecake
Ingredienser
Kagebund
- 1 Pakke Digestive Kiks
- 1,5 dl Smeltet Smør
Kagefyld
- 900 g Flødeost (Jeg brugte Philadelphia)
- 3 dl Sukker
- 4 stk. Æg
- ½ dl Fløde
- 1 dl Kold Espresso
- 1 Spsk. Vanilje Ekstrakt
- 225 g Creme Fraiche
Topping
- Karamel Sauce
- Flødeskum
Sådan gør du
Kagebund
- Forvarm ovnen på 180°C
- Kom kiksene i en blender og blend til at alle kiks er blevet til fine krummer. Kom smør i kiksene og bland godt.
- Pres massen ned i en springform, og kom lidt af massen op af siderne.
- Bag i ovnen i 15 minutter.
Kagefyld
- Mens bunden er i ovnen kan du gå i gang med kagefyldet. Blend flødeosten med et elektrisk piskeris indtil blandingen er helt blød. Skrab indersiden af skålen og kom sukker i.
- Kom langsomt ét æg i ad gangen og skrab indersiden af skålen hver gang, så det hele bliver blandet godt.
- Kom creme fraiche, fløde, vanilje ekstrakt og espresso i blandingen og pisk forsigtigt. Husk at skrabe indersiden af skålen jævnligt med en dejskraber, så du undgår klumper.
- Kom fyldet oven på den forbagte kagebund. Stil en bradepande med ca. 1,5 cm vand i, i ovnen.
- Stil springformen i bradepande i bradepanden og bag i 1 time og 10 min fortsat på 108°C
- Tag kagen ud af ovnen og lad køle af i et stykke tid. Kom den derefter i køleskabet i mindst 12 timer.
- Pynt kagen og server!
Karamel Macchiato Cheesecake

Jeg kan ikke påstå at dette er den absolut bedste chee
secake jeg nogensinde har smagt, men.. den er helt klart én af de bedre, og så hyggede jeg m
ig rigtigt med at lave den. Lige fra at dejen skulle blandes, til at flødeskummen skulle på toppen, havde jeg høje forventninger til den. Jeg blev ikke skuffet
Da jeg var barn, syntes jeg at cheesecake var noget af det værste. Hvorfor ved jeg ikke. Om det havde noget at gøre med, at mine smagsløg var anderledes eller jeg bare blev præsenteret for nogle mindre gode kager, skal ikke siges. Mærkeligt nok holdt mit anstrengte forhold til cheesecake ved i mange år. Det var selv efter, at jeg havde opdaget at jeg godt kunne lide de fleste cheesecakes. Det er heldigvis noget jeg er ovre nu. Og jeg har op til flere gange hygget mig med at lave forskellige typer cheesecakes. Og det er ret

heldigt for dig, for så kan har jeg kunne dele denne lækre opskrift med dig.
Denne Karamel Macchiato Cheesecake har en lettere syrlighed og sødme. Den er samtidig én af de kager der kun bliver bedre efter 2-3 dage i køleskabet Kaffesmagen er ikke så gennemtrængende. Så hvis du ikke er så vild med kaffe er det ikke sikkert at du mærker så meget til det. Min mor kan ikke lide kaffe, men hun var absolut helt vild med kagen. Hvis du slet ikke kan udstå smagen af det mindste kaffe, kan du også med fordel skifte kaffen ud med noget andet. Fx en form for karamel eller chokolade, eller hvad du nu er til
På den anden side, så hvis du er den helt store kaffe drikker, så gør et par ekstra spsk. kaffe nok heller ikke noget
Jeg håber at du kan lide opskriften. Del endelig din mening om den, og gerne et billede hvis du prøver at lave den.