Opskrifter

Hindbær Chokolade mousse

hindbær chokolade mousse
hindbær chokolade mousse

Hindbær Chokolade mousse

Miriam Z. Christensen
Cremet Hindbær Chokolade mousse med en lækker konsistens.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 5 min
Ret Dessert
Antal 6 Portioner

Ingredienser
  

Hindbær Lag

Chokolade Lag

Pynt

 • Friske mynteblade
 • Friske Hindbær

Sådan gør du
 

Hindbær lag

 • Bland kogende vand med fromagepulver og pisk forsigtigt i ca. 1 minut, til pulveret er opløst.
 • Hæld koldt vand i blandingen og bland godt. Stil til side til afkøling.
 • Pisk fløden til flødeskum i mellemtiden. Når blandingen er lunken pisker til flødeskummet forsigtigt i indtil det er godt blandet sammen.
 • Hæld massen i 6 store glas eller 8-9 mindre glas, til de er ca. halvt fyldte. Kom i køleskab i minimum 2 timer.

Chokolade lag

 • Kom fløde i en skål og kom fromagepulver på toppen. Lad stå i ca. 2 minutter
 • Bland koldt vand i fløden, og bland derefter chokoladepulver og sukker i.
 • Kom en gryde over middelvarme på et komfur. Tilføj chokolade blandingen og varm godt igennem. Blandingen skal næsten nå kogepunktet, mindst du hele tiden rører rundt. Fjern derefter gryden fra varmen og stil til side til afkøling.
 • Tag hindbærmoussen ud af køleskabet.
 • Når chokolade blandingen er lunken hælder du den over hindbær moussen. Lad moussen køle af i køleskabet i mindst én time. 
 • Pynt med mynteblade og hindbær og server!
Tried this recipe?Let us know how it was!

Hindbær Chokolade mousse

Denne hindbær og chokolade mousse er efterhånden én af de desserter jeg laver oftest. Den er både nem at lave, og forholdsvis hurtig hvis ikke man regner afkølingstiden i køleskabet med.  Jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke kan lide denne dessert og det er med god grund. Begge lag af moussen har både en cremet og lækker konsistens og smag. 

Begge lag i moussen kan spises hver for sig, men de komplimenterer hinanden rigtigt godt. Det ser i det hele taget også rigtigt godt ud med de to lag sammen i et glas. Og hvis du vil gøre noget lidt ekstra, kan du stille glassene lidt på skrå i nogle muffin forme når du hælder hindbær moussen i. På den måde ligger hindbær moussen skråt når den er stivnet. Og det ser rigtigt flot ud, når desserten er helt færdig. 

Da jeg skulle lave desserten var jeg lidt i tvivl om hvor jeg skulle købe fromage pulveret. Jeg havde aldrig tidligere brugt det, eller hørt om det for den sags skyld. Jeg fandt det til gengæld på hjemmesiden Bagetid.dk, til en god pris. Leveringstiden var meget hurtig, så jeg kan klart anbefale dig at købe dit fromagepulver hos dem, hvis ikke du kan finde det hos din lokale købmand. 

Jeg har aldrig været så meget til at lave dessert. Jeg har altid været mere til madlavning, især at jeg helst holder mig fra at spise for meget kage og den slags. Denne dessert har jeg dog lavet en del på det seneste, og har givet mig lyst til at eksperimentere mere med kager og desserter. Derfor lavede jeg også for nylig en cheese cake som hurtigt blev fortæret herhjemme 😀 Jeg vil selvfølgelig dele opskriften med jer, og den kommer på allerede i næste uge 😉

Back to list

Leave a Reply