
Marineret Pangasius Filet
Ingredienser
- 350 g Pangasius Filet
Marinade
- 4 Spsk. Olivenolie
- 4 spsk. hakket persille
- 4 spsk. hakket koriander (kan erstattes med anden krydderurt)
- 6 spsk. citronsaft
- 1 stks. Saft fra Lime
- 3 fed Presset Hvidløg
- 3 tsk. paprika
- 2 tsk. spidskommen, stødt
- 1 tsk. peber
Ovnbagte tomater
- 2 store tomater eller 8 cherrytomater
- Olivenolie
- Tørret Timian
- Tørret oregano
- Salt & Peber
Tilbehør
- 150 g aspargeskartofler
- 1 stk. Avocado
- Bearnaise sauce
- ½ Citron i skiver
- Persille til pynt
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden og kom den ud over fisken. Sørg for, at hele fisken er dækket til. Lad fisken marinere i minimum 30 minutter. Gerne et par timer.
- Kog kartoflerne med skræl på, indtil du kan stikke en gaffel igennem. Pil kartoflerne når de er kølet lidt af.
- Tænd ovnen på 200°. Skær tomaterne i kvarte både. Hæld olie, timian, oregano, salt og Peber udover. Lad stå i ovnen i ca. 15 minutter.
- Steg Pangasius Fileterne på en tør pande, i 3 minutter på hver side.
- Varm saucen
- Anret din tallerken med kartofler, sauce, pangasius filet, tyndt skåret avocado, tomater og pynt med persille og citronbåde.
Noter
Nutrition
Marineret Pangasius Filet
Har du smagt marineret Pangasius filet før? I så fald kan jeg anbefale det. Jeg er ikke selv en person der spiser meget fisk, og som jeg har nævnt i en af mindre andre opskrifter må fisk under ingen omstændigheder smage af fisk. Ellers er jeg stået af! Hvis du vil vide hvilken opskrift jeg taler om, så er det Tunbøf med koriandersuace. Den kan jeg bestemt anbefale dig at prøve.
Da jeg var yngre kunne jeg slet ikke spise fisk, men jeg er efterhånden blevet mere voksen. Jeg er stadig lidt tilbageholdene når det gælder fisk, men jeg har opdaget at meget fisk ikke er så slemt. Jeg kan fornemme at pangasius i sig selv ikke smager af så meget, men den er lækker mør hvis den ikke er stegt for meget. Desuden tror jeg, at marinaden har en hel del at sige!
Den marinade jeg har brugt til fisken, kan bruges til flere forskellige typer fisk, og sågar kylling hvis man er frisk på det. Marinaden har en rigtig god smag, og kombinationen af de forskellige krydderier er helt perfekt.
Jeg synes at det er lidt kedeligt kun med fisk og kartofler, så jeg eksperimenterede lidt med tilbehøret. Ovnbagte tomater og avocado giver både retten noget smags variation og noget farvespil til retten. Da jeg lavede retten var jeg lidt i tvivl, om det var det ville passe til fisken. Jeg kan ikke med sikkerhed sige, at det er det valg alle ville træffe, men personligt synes jeg at det var det helt rette valg.
Saucen
Hvis du har lyst til at lave en bearnaise sauce fra bunden til denne ret, tror jeg kun at retten kan blive bedre. Jeg valgte dog, at bruge en færdiglavet sauce fra lidl for at det skulle gå lidt hurtigere. Dovent, i know! Men det skulle måske være mit næste projekt – at lære at lave en bearnaise sauce fra bunden!
Indtil da, så nyd din Marinerede Pangasius Filet!