Morgenmad, Opskrifter

Æg med Frugt og Grøntsager

Morgenmad æg med frugt og grøntsager

Æg med Frugt og Grøntsager

Denne ret der består af æg med frugt er virkelig nem og hurtig at lave. Så hurtig at det er svært at tro, at den er sund. Normalt forbinder jeg sund mad med noget der er besværligt og tager lang tid at lave. Derfor måtte jeg bare dele denne opskrift med jer. De dage hvor jeg har spist denne ret til morgenmad, har jeg fået en rigtig god start på dagen. Dette er en ret der mætter godt på grund af proteinerne og som giver et lille boost fra c-vitaminerne.

Til retten skal man tilføje 50 g bær, og det fede ved det er, at man selv kan mixe som man har lyst. Her på billedet valgte jeg jordbær og blåbær da det er nogle af mine favorit bær. Hindbær ville også være en rigtig god tilføjelse.

Hvis du har lyst, kan du sagtens spise en halv grapefrugt til maden i stedet for appelsinen. Grapefrugt er kendt for, at give en bedre balance i blodsukkeret og mange spiser den i forbindelse med vægttab. Grapefrugt har ligesom appelsiner et højt indtag af c-vitamin. Appelsiner har dog et lidt højere indtag af vitaminer end grapefrugter har.

Min vurdering af retten

Da jeg desværre har lavet retten udenfor sæsonen, har det været umuligt at skaffe friske figner. Derfor har jeg brugt tørrede figner i stedet. Det er ikke helt det samme, men det giver stadig et indtag af fibre. Jeg kan ikke vente til, at jeg igen kan få fingrene i nogle friske lækre figner.

Og så er der gedeosten! NEVER AGAIN! For mange vil gedeosten sikkert være en meget lækker tilføjelse. Men eftersom jeg ikke selv kan lide det, burde det nok have stoppet mig i, at putte det i min mad. Jeg vil tro at feta af fåre mælk vil være en helt fin erstatning, så hvis du har det ligesom mig kan du roligt bruge det i stedet.

Æg med Frugt og Grøntsager

En sund morgenmad med lækre grøntsager og frugt. I sæsonen kan du bruge friske figner, men man kan også bruge tørrede figner uden for sæsonen.

Ingredients

Instructions

  1. Læg ægget i kogene vand og kog i ca. 6 minutter så du får et smilede æg.
  2. Skær figen i både og agurk i stave.
  3. Halver ægget og anret på tallerkenen med den 1/4 appelsin, agurk, figen, annanaskirsebær og de friske bær. Top med gedeost

Leave a Reply