Aftensmad, Frokost, Opskrifter

Carpaccio med Gorgonzola og pistacienødder

carpaccio med Gorgonzola og pistacienødder

Carpaccio med Gorgonzola og pistacienødder

En af mine favorit retter er Carpaccio, og jeg kunne nærmest spise det hver dag hvis jeg tillod mig selv det. På restauranter fanger jeg ofte mig selv i, at beslutte mig for en lækker ret… indtil jeg ser at der også er carpaccio på menuen. Så er jeg solgt! Jeg har efterhånden smagt mange forskellige variationer af retten. Det gælder både på restauranter, og derhjemme. Og selvom jeg har smagt så mange forskellige variationer af retten, må jeg næsten sige at denne opskrift er den bedste af dem alle. Det har jo nok noget at gøre med, at den indeholder flere ingredienser som jeg absolut bare elsker. Her er der tale om gorgonzola og især pistacienødder. Jeg kan hurtigt tømme en hel pose pistacienødder i løbet af en aften!

Til retten brugte jeg en pikant Gorgonzola, hvilket efter min mening giver den bedste smag. Men det er selvfølgelig op til dig selv, hvilken variant du har lyst til at bruge. Hvis du slet ikke er til ost, kan du med fordel nøjes med lidt citron og olie. Pinjekerner passer også utroligt godt til carpaccio.

Er retten så bedst som frokost, forret eller hovedret?

Ja, det er jo helt op til dig hvad du foretrækker. Personligt vælger jeg ofte en ret carpaccio til frokost. Retten mætter godt, men portionerne er som regel i en behagelig tilpas størrelse, der gør at jeg aldrig føler mig proppet efter at have spist. Som forret er retten også meget god, men overvej lige portion størrelsen alt efter hvad hovedretten består af. Det ville være ærgerligt allerede at være mæt inden hovedretten. Det samme gælder, hvis du vil spiser carpaccio til hovedret. Overvej portion størrelsen, især hvis du ikke serverer en forret først.

God appetit 🙂

Du kan også finde andre spændende opskrifter på min blog. Se alle opskrifter her

 

carpaccio med Gorgonzola og pistacienødder

Carpaccio med gorgonzolasauce og pistacienødder som kan spises i flere anledninger.

Ingredients

Instructions

  1. Skær brødet i små tern og steg i olie på en varm pande. Steg indtil de er gyldne og sprøde. Fjern brødternene og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  2. Kom den tilbageværende olie i en blender sammen med citronsaft, 40 g gorgonzola og persille. Blend indtil du har en ensartet sauce.
  3. Fordel kødet på en tallerken og tilsæt sauce samt lidt salt og peber.
  4. Pynt med pistacienødder, brødtern og resten af den smuldrede gorgonzola.

Tip: Brug pikant gorgonzola for bedste resultat.

Back to list

Leave a Reply