Uncategorized

Kyllingespyd med grøntsager og dip

kyllingespyd med grøntsager og dip

Kyllingespyd med grøntsager og dip

Når man beslutter sig for at lave noget sundt at spise, kan man blive lidt i tvivl om, hvordan man på bedste måde laver en simpel ret som ikke bliver for kedelig. Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste der finder dette som en stor udfordring. Og det er én af grundende til at jeg ikke altid får spist så sundt som jeg gerne ville. En anden grund er, at det tager længere tid når grøntsagerne skal vaskes og gøres klar. Jeg har dog en rimelig god løsning på begge dele.

For det første behøver det slet ikke være så svært at spise nogle sunde og lækre retter, hvis bare man kender nogle få gode fif. Et af dem er squash spaghetti, som findes I denne ret. Man kan spise det med kødsauce, med kyllingespyd eller noget helt tredje. Og selvom jeg personligt ikke synes at squash er særligt spændende, så er det faktisk ret lækkert som rå spaghetti spiraler. Denne ret kan spises både som frokost og aftensmad og kan varieres på mange forskellige måder. Det samme gælder grøntsags stængerne. Man kan bruge forskellige grøntsager til formålet, og har man en lækker dip kan det spises som en snack i stedet for chips.

For det andet kan du gøre det nemmere for dig selv hvis du i forvejen har forberedt dine grøntsager. Når jeg ellers får mig taget sammen plejer jeg, at vaske og rense mine grøntsager i forvejen. Det gør, at de lige er til at tage i brug, eller kun lige hurtigt skal vaskes af før man kan bruge dem. Det hjælper og motiverer til at få brugt flere grøntsager, når der er mindre arbejde i det.

Har du andre råd til, hvordan man kan motivere sig selv til at spise sundere? Eller til at forenkle madlavningen? Giv gerne nogle råd i kommentarfeltet. 🙂

Kyllingespyd med grøntsager og dip

Kyllingspyd med grøntsager og dip og spaghetti af squash. OBS: lav marinaden i forvejen og lad kyllingen marinere i nogle timer.

Ingredients

Instructions

  1. Start med at blande alle ingredienserne til marinaden. Skær kyllingen i tern og lad den marinere i 2-5 timer
  2. Tænd ovnen på 185°C. Læg træspyd i koldt vand i 10 minutter. Derefter sætter du kyllingeternene på spydene. Kom dem i ovnen i ca. 12 minutter. Vend dem efter de 6 minutter.
  3. Skær gulerødder og selleri i stave og kom lav spiraler ud af squashen.
  4. Bland ingredienserne til peanut butter dippen.
  5. Kom squashen i 2 skåle og kom et spyd på toppen. Server med de øvrige grøntsager og dip.
Back to list

Leave a Reply