Aftensmad, Majs, Opskrifter, Suppe

Majs suppe med kartofler og purløg

majssuppe

Min anmeldelse af denne majs suppe

Det skal siges at jeg absolut elsker supper. Denne majs suppe er anderledes end de supper jeg plejer at lave, men den er ikke mindst lige så lækker. Det er meget nyt for mig, at blende bacon sammen med alt det andet. Ikke desto mindre giver det en dejlig konsistens og smag i suppen.

Desværre var det ikke sæson for majs kolber, så de var ikke til at opdrive nogen steder da jeg skulle lave den. Derfor har jeg brugt frosne majs i stedet for, hvilket også fungerer helt fint. Jeg har været lidt i tvivl om, hvor meget 8 majs kolber svarer til, men én pose frosne majs “does the trick”

En ting jeg rigtigt godt kan lide ved suppen er, at den mætter godt men man føler sig ikke helt proppet efter at have spist en portion. Eller to 😉

Idé til suppen

Næste gang jeg laver suppen, kan jeg godt tænke mig, at eksperimentere lidt. Eftersom jeg elsker kylling, og synes at det passer til alt! eller næsten alt, så kan jeg også forestille mig at det ikke også vil være en god tilføjelse til denne majs suppe. Tilføjer man revet kylling, vil det både give mere fylde i suppen. Og det vil også øge mætheds fornemmelsen hvis man er meget sulten.

Når jeg har prøvet den tilføjelse, vender jeg tilbage med min mening 🙂

 

Majs suppe

En lækker cremet majs suppe der luner godt på de kolde dage. Suppen er nem og forholdsvis hurtig at tilberede, og så smager den helt fantastisk.

Ingredients

Instructions

  1. Smelt smør i en stor Gryde på mellem varme. Tilføj løg og bacon mens du rører rundt, indtil løgene er bløde. Ca 10 min
  2. Tilføj mel og hvidløg og tilbered i 1½ min. Mens du rører rundt, tilføj langsomt vandet.
  3. Bring vandet i kog, mens du konstant rører rundt. Tilføj majs og kartofler.
  4. Tilføj Timean, laurbærbladet og smag til med salt og peber. Bring suppen til at koge let, og reducer derefter varmen til lavt blus. Lad suppen simre mens du rører rundt indtil kartoflerne er bløde, ca 20 min.
  5. Fjern laurbærbladet, og hæld dernest 750 ml af suppen i en lille gryde eller skål, som du blender med en stavblender indtil den er lind. Hæld indholdet tilbage i suppen.
  6. Tilføj madlavningsfløde og honning. Server retten med purløg og revet cheddar!

Tip! Hvis ikke det er sæson for majs kolber kan du også bruge en pose frosne majs.

Back to list

Leave a Reply