Aftensmad, Opskrifter

Marineret kylling med cashew nødder

Marineret kylling med cashew nødder

Marineret kylling med cashew nødder

Jeg er helt vild med kylling, og går derfor ofte efter retter der indeholder kylling. Hvad der gør denne et ekstra spændende er cashew nødderne. Jeg elsker nødder i maden generelt, og det gælder især cashew nødder. Den marinerede kylling sammen med cashew nødderne og peberfrugten smager helt vildt godt, og er blevet lavet hjemme hos mig mere end én gang.

Ikke nok smager retten fantastisk, men den er også både nem og hurtig at lave. Hvis du marinerer kødet dagen før, kan smagen fra marinaden for alvor trænge igennem. Jeg glemmer ofte, at forberede marinaden dagen før. Der er dog ingen tvivl om, at retten kun kan blive bedre hvis smagen virkelig for lov til at trænge igennem. Hvis du har lidt travlt, som jeg havde idag kan du også nøjes med 45 min, hvilket også har givet marinaden lidt tid til, at trænge igennem.

Det bedste at servere til retten er hvide ris, som basmati eller jasmin ris. Risene du ser på billedet er dog røde ris, da det var hvad jeg havde i hjemmet her til aften. Det blev også udmærket, men du bør være opmærksom på, at risene har lidt mere bid, end hvide ris har. Og det er lidt en smagsag om man foretrækker risene med lidt bid eller helt bløde. Jeg foretækker dem generelt helt bløde. Men det er som sagt en smagssag.

Du kan med fordel servere retten med en grøn og simpel salat. Lidt skåret iceberg, serveret med agurk, tomat og evt. lidt avocado. Dryp lidt citronsaft over, og du har et frisk tilbehør til den lidt tungere ret. Du kan også prøve, at komme lidt peanuts i, i stedet for cashew nødder. Peanuts giver selvfølgelig en helt anden smag, men passer også rigtigt godt sammen med de øvrige ingredienser.

 

Marineret kylling med cashew nødder

En lækker wok ret der kan serveres med ris.

Ingredients

Instructions

  1. Skær kyllingen i tern.
  2. Bland sukker, soya, maizena og sesamolie i en skål. Kom kyllingen i, og bland godt. Stil i køleskabet og lad stå i mindst en time (gerne natten over)
  3. Varm olien op i en wok gryde. Steg kyllingen til den lige akkurat er stegt igennem. Tag kyllingen op, og afdryp.
  4. Kom Peberfrugt og løg i gryden og steg et par minutter. Indtil løgene er bløde.
  5. Kom kyllingen tilbage i wokken og tilsæt Hoisin sauce. Lad simre 4-6 minutter.
  6. Kom cashew nødderne i, og sluk for varmen.
  7. Server med ris.
Back to list

One thought on “Marineret kylling med cashew nødder

Leave a Reply