Frokost, Morgenmad, Opskrifter

Omelet med ærter, bacon og parmasan

Omelet med ærter, bacon og parmasan

Omelet med ærter, bacon og parmasan

Denne omelet er både hurtig og nem at lave og kan derfor anbefales til en morgen hvor man ikke har tid til det helt store. Min morgenmad består ofte af blandt andet ærter. Og i denne ret passer det mindst lige så godt som det gør som tilbehør til de andre retter jeg plejer at lave.

Èn af fordelene ved denne omelet er, at den indeholder mange proteiner. DeT gør, at mætheds fornemmelsen varer ved i lang tid. Hvis man har en lang og aktiv dag foran sig, kan man med fordel spise denne ret med god samvittighed. Mange omeletter bliver lavet med fløde, men ved at skære denne del væk, og retten både mere fedtfattig og mere sund. Desuden smager den så godt, at det slet ikke er nødvendigt med fløde for at forbedre den.

Hvis du virkelig søger efter, at skære ned på kalorierne kan du også skifte bacon ud med lufttørret skinke. Lufttørret skinke er ikke det samme som bacon. For mange kan det derfor ikke gå som erstatning for bacon. Men jeg synes tværtimod, at det er et rigtigt godt alternativ. Og ærlig talt synes jeg, at lufttørret skinke på mange måder giver smagen af bacon. Men det er jo så bare min personlige mening 🙂 Kan jeg slippe afsted med det, bruger jeg dog for det meste bacon.

Hvis du finder denne ret interessant kan du også prøve en blandet salat med smilende æg, masser og grønt og lidt bacon. Denne salat var min egen kreation, som jeg er meget stolt af. Den gav en tilfredsstillende mæthed og følelse af god samvittighed. denne ret kan samtidig også gøres sundere ved helt at skære baconen væk.

Se alle opskrifter under siden find opskrifter, og giv gerne din mening om denne ret.

 

Omelet med ærter, bacon og parmasan

En lækker grøn morgenmad som mætter godt.

Ingredients

Instructions

  1. Steg baconen sprød på en pande, og hak den derefter i mindre stykker.
  2. Hæld kogende vand over ærterne samt rapsolie og lidt salt. Lad dem stå i 1-2 minutter og dræn derefter.
  3.  Skær løget i fine tern, og bland med ærterne samt bacon.
  4. Varm olivenolie op på en slip-let pande.
  5. Pisk æg og lidt salt sammen, og hæld det op på panden og steg omeletten på den ene side på lav varme.
  6. Når omeletten har fået nok ryster du den let, og glider den over på et fad. Vend omeletten let mens du kommer den tilbage på panden.
  7. Drys parmesan på og steg til den er klar.
  8. Server omeletten  med ærteblandingen samt lidt ekstra rødløg og hakkede tomater til pynt.
Back to list

Leave a Reply