Aftensmad, Frokost, Opskrifter

Pastasalat med spinat og butter beans

pastasalat med spinat og butter beans

Pastasalat med spinat og butter beans

Jeg har ofte lavet pastasalat med spinat samt kylling og forskellige grøntsager. Det er dejligt nemt at lave, og egner sig godt at have med som madpakke. Hvad der for mig, gør denne pastasalat helt specielt er de ovnbagte tomater! Retten i sig selv smager måske ikke af så meget, men tomaterne giver en vidunderlig smag til retten. Det er især de forskellige krydderier der virkelig fremhæver smagen.

Du har måske lagt mærke til, at jeg i flere retter har brugt disse ovnbagte tomater, og det er faktisk fra denne opskrift at jeg har lært at lave dem. Efter at have prøvet dem i denne salat, og jeg efterfølgende brugt dem i flere salater, som topping på madder og som tilbehør til flere forskellige retter. Jeg elsker smagen af timian, og disse tomater er helt perfekt til det meste. I hvert fald efter min mening. Jeg har blandt andet brugt de ovnbagte tomater som tilbehør til retten “Marineret Pangasius Filet“.

Det der udover tomaterne, udgør en væsentlig del af denne ret, er parmasan. Den er efter min mening helt uundværlig i denne ret. Så medmindre du er allergisk, eller af en eller anden grund ikke kan lide ost, så spring ikke Parmasanen over!

Proteiner
Retten indeholder i sig selv en del proteiner, både fra bønnerne og parmasanen. Men hvis du gerne vil tilføje lidt ekstra, eller bare foretrækker lidt kød i din madpakke kan jeg anbefale lidt kylling. Du kan enten stege eller ovnbage lidt kylling med nogle krydderier. Skær derefter kyllingen i små tern og bland med i salaten. Det vil helt sikkert øge mætheds fornemmelsen og muligvis også forbedre retten yderligere.

Hvis du er vild med salater, med masser af grøntsager kan du også prøve denne salat med grøntsager der desuden også indeholder parmasan samt disse lækre ovnbagte tomater!

Pastasalat med spinat og butter beans

En sund pastasalat med spinat der fylder godt. De ovnbagte tomater er lige prikken over i’et!

Ingredients

Instructions

  1. Tænd ovnen på 200°. Læg de halve tomater på en bageplade og dryp med olivenolie. Krydr med Timian, oregano, salt og Peber. Kom i ovnen i ca. 15 min.
  2. Bland de kogte pastaskruer med spinat, rucola, butter beans, og de ovnbagte tomater. Drys med Parmasan!
Back to list

Leave a Reply