Aftensmad, Frokost, Opskrifter, Suppe

Ramen suppe med and

ramen suppe med and

Ramen suppe med and og æg

Denne ramen suppe med and kan helt bestemt anbefales!

Vi kender alle ramen suppe fra de små pakker i butikkerne, som man bare skal komme kogene vand over. Personligt har jeg altid elsket de supper. De er dejligt nemme at lave, og så smager de også godt. Jeg ved, at det ikke er alle der har det på samme måde. Faktisk så hører jeg ofte, at nogen siger de er kedelige. Og det kan jeg så vidt, også give dem lidt ret i. Især hvis man sammenligner de købte supper med denne langtidskogte suppe.

Det kan godt virke lidt afskrækkende, at suppen tager så lang tid at lave, og især når den kun gælder for 4 portioner. Men så vil jeg lige minde om 2 ting. For det første skal man ikke stå henover gryden i de 9 – 10 timer. Det meste af tiden skal den bare have lov til at passe sig selv. For det andet er det, det hele værd! Det er en ret man rigtigt kan hygge sig med, og den er anderledes end hvad man normalt sætter på bordet.

Sidst jeg lavede suppen havde jeg en lille rest tilbage, så jeg lavede et lille eksperiment. Nogle vil nok mene at det er en synd at omdanne en suppe der tager så lang tid, om til sauce. Men det var altså hvad jeg gjorde, og ærlig talt, så fortryder jeg intet. Det var den bedste sauce jeg nogensinde har smagt. Med den lange kogetid er smagene fra alle grøntsagerne jo naturligvis bragt frem, og det kan også smages når man laver en sauce af resten. Når det så er sagt, så vil jeg selvfølgelig ikke bruge tid på at koge en ramen suppe hver gang jeg skal lave sauce. Jeg er heller ikke sikker på at jeg gør det næste gang, men det var helt sikkert værd at prøve!

 

Ramen suppe med and

Hvis du ønsker en lidt særlig ret, så er ramen suppe et rigtigt godt valg. Retten er især rigtig hyggelig hvis man serverer suppen kun med nudler og æg. På den måde kan man sidde flere ved bordet og anrette sin tallerken som man vil, og der er masser af muligheder for valg af topping.

Ingredients

Instructions

Ramen buillion

 1. Skær løg og hvidløg i grove tern. Rens porrer og skær i skiver. Skær Gulerødder i skiver.
 2. Sauter grøntsager i lidt olie i en stor gryde. Ca. 4-5 minutter
 3. Skær tomater i kvarte både og kom dem i gryden sammen med kyllingeskrog, andefond, vand, korianderfrø, shiitakesvampe, peberkorn, timian og laurbærblade.
 4. Lad retten simre i 7 – 8 timer- Lad gerne suppen stå natten over, for bedste resultat. (Marinér andebrysterner i mellemtiden)
 5. Hæld suppen gennem en si, og hæld den derefter tilbage i gryden.
 6. Kog suppen indtil der kun er ca. 2/3 dele tilbage. Smag derefter til med Soya, fiskesauce og lidt salt, så den får en lidt kraftig smag.

And

 1. På nær andebryst, bland alle ingredienser i en skål.
 2. Skær ridser på tværs af skindet på andebrysterne. Læg brysterne i et fad, og hæld marinaden over. Lad dem marinere i minimum 2 timer eller gerne natten over.
 3. Steg andebrysterne i 10 – 15 minutter. Tilbered dem færdigt i ovnen ved 180 grader i yderligere 10 – 15 minutter
 4. Lad andebrysterne hvile i 10 minutter. Skær dem derefter ud i tynde skiver.

Tilbehør

 1. Skær spidskål og palmekål(fjern stokken) i tynde strimler. Sautér på en pande på middel varme. Hæld lidt sesamolie over, og drys med sesamfrø.
 2. Læg æggene i kogene vand og kog dem i ca. 6 – 7 minutter, hvorefter de fjernes fra vandet. Pil æggene og del dem forsigtigt med en kniv.
 3. Skær forårsløg i tynde skiver
 4. Kog Nudlerne som anvist på pakken!
 5. Rist tangplader i tynde strimler på en middelvarm pande.

Anretning: Kom nudler i bunden af suppeskålen. Hæld suppen over og anret med and, spids- og palmekål, 2 halve æg og forårsløg. Kom lidt tang i, efter smag.

Back to list

Leave a Reply