Aftensmad, Frokost, Grøntsager, Opskrifter, Salater

Salat med masser af grøntsager og parmasan

salat med masser af grøntsager og parmasan

Salat med masser af grøntsager

Selvom jeg elsker pasta salat, er det også rart med noget der fylder lidt mindre en gang imellem. Det gælder især dagene efter weekenden hvor jeg føler at jeg har proppet mig med mad. Hvis man føler at det er lige let nok, kan man altid tilføje lidt kylling og pasta.

Denne salat er et mix af forskellige opskrifter jeg har prøvet samt egne tilføjelser. Salat med balsamico og advocado er baseret på en salat der også normat  indeholder kylling og mozarella. Den er også helt fantastisk, så den deler jeg med jer på et senere tidpunkt. De ovnbagte tomater er baseret på en pastasalat der netop indeholder disse lækre tomater. kombinationen af oregano og timian giver en fantastisk smag, og ofte kommer jeg dem også oven på en sandwich for at give lidt ekstra smag.

Hvis du har lyst kan du selvfølgelig også bare bruge salaten som tilbehør. Bare mix ingredienserne i en skål, “and it’s good to go” 🙂

Min vurdering

Salater eller mad generelt der indeholder majs og ærter er altid et hit. Faktisk så fanger jeg ofte mig selv i, at overdøse min tallerken med ærter når jeg står ved en buffet. Derfor har jeg naturligt nok også tilføjet ærter her. Jeg er også sikker på at jeg ikke er den eneste der absolut elsker avocado, som netop også passer i de fleste opskrifter.

Blandingen af de forskellige grøntsager giver salaten en sprødhed, og de krydrede tomater samt balsamico giver en ekstra smags oplevelse.

Hvis du har lyst, kan du undlade nogle af ingredienserne eller tilføje andre. Man kan sådan set tilføje lige det man har lyst til. Det er kun fantasien der sætter grænser!

Hvis du kan lide denne opskrift, så prøv også nogle af mine andre opskrifter. Du kan finde dine nye favorit opskrifter her.

 

Salat med masser af grøntsager

Denne salat er perfekt til de dage hvor du har brug for noget let. Den kan spises både som frokost og aftensmad. Hvis salaten skal have mere fylde kan du med fordel tilføje noget kylling og pasta.

Ingredients

Instructions

  1. Tænd ovnen på 200°
  2. Skær tomater i kvarte både. Hæld olie, og kryderier over tomaterne. Kom dem i den forvarmede ovn i 20 min.
  3. Kom balsamico og rørsukker i en lille Gryde på medium plus så blandingen begynder at simre. Kog blandingen i 6-8 minutter indtil blandingen er reduceret lidt. Sæt til side til afkøling.
  4. Skær salaten i strimler og fordel på tallerkenerne. Der skal være nok til lige at dække bunden af tallerkenen.
  5. Fordel ærter og tomater over salaten. Skær peberfrugten i strimler og kom over salten sammen med tomaterne.
  6. Skær parmasan i tynde små skiver og kom henover salaten. Slut af med balsamico blandingen.

Tip: Du kan også bruge halverede cherrytomater

Back to list

Leave a Reply