Søde kartofler med avocado og Bacon
Søde kartofler er ikke noget jeg er vokset op med. Jeg tror faktisk først det var, da jeg var i starten af 20’erne at jeg rigtigt blev opmærksom på det. Og det er jo slet ikke så mange år siden. Mit første indtryk af dem var en lid blandet følelse. Jeg kunne lide smagen, men det var som om, at kartoflen havde tråde, og det var ikke specielt rart at tygge på. Senere hen, har jeg haft meget bedre held med mine oplevelser af denne type kartoffel.
Det var som om, en helt ny verden havde åbnet sig for mig. Ligesom de almindelige kartofler vi plejer at spise, kan man lave så mange forskellige retter med den. Jeg er ofte stødt på ordet, “sweet potato fries”! Det er en helt ny og lækker snack for mig, som selvfølgelig har skulle afprøves. Det er ikke for intet, at man kalder dem søde kartofler. Den søde smag, passer til rigtigt mange retter, og giver en god smag. For mit vedkommende hjælper den også med at dæmpe sukker trangen.
Det er derfor, jeg absolut måtte afprøve denne forret. Søde kartofler, avocado og bacon samt koriander. 4 ting som jeg absolut elsker! Hvad kan gå galt? Ingenting selvfølgelig 😀 Det er én af de foretter som bør gemmes, og afprøves i ny og næ. Denne ret går som udgangspunkt for at være en forret, men kan sagtens spises som en snack eller et mellemmåltid når man får lyst. Jeg kan ikke sige meget mere end, prøv det!
Hvis ikke du er så vandt til at lave retter med søde kartofler, bør du dog være opmærksom på én ting. Søde kartofler bliver hurtigere bløde end almindelige kartofler. Så pas på med at give dem for meget, så de ikke bliver alt for bløde og slatne.
That’s all 🙂 Nyd det!
Søde kartofler med avocado og Bacon
Søde kartofler med avocado og Bacon er en lækker forret eller snack som man slet ikke kan få nok af.
Ingredients
- Bacon – 4 tykke skiver
- Olivenolie – 2 spsk.
- Søde kartofler – 2 stk.
- Salt – 1 1/4 tsk.
- Peber – 3/4 tsk.
- Avocado – 2 stk.
- Limejuice – 1 spsk.
- Røget paprika – ½ tsk.
- Hakket koriander – 3 spsk.
Instructions
- Forvarm ovnen på 200°C
- Bag baconen til den er sprød, ca. 15-20 minutter og læg over på noget køkkenrulle. Når den er afkølet, skærer du den i tern.
- Lad skrællen blive på kartoflerne. Vask dem grundigt og tør dem forsigtigt.
- Skær kartoflerne i ca. 1 cm bredde. Kom dem spredt på en bageplade der er penslet med olie. Pensl derefter skiverne med olie. Kom 1 tsk. salt og peber på.
- Bag kartoflerne i 20 minutter, indtil de er gyldne og vend dem. Bag i yderligere 11 minutter til de er gyldne på toppen.
- I mellem tiden skærer du avocadoerne i små tern. Bland avocado, lime juice, resten af 1/4 tsk salt og røget paprika. Mas forsigtigt med en gaffel og stil til side.
- Fordel kartoflerne på nogle tallerkener, og kom lidt avocado og bacon på toppen. Slut af med koriander som pynt.