Aftensmad, Fisk, Opskrifter

Tunbøf med koriandercreme og pikante kartofler

Tunbøf med koriandercreme og ovnbagte kartofler

Lækre tunbøffer til en hyggelig aften

Denne tunbøf med koriandercreme er helt klart værd at prøve. Jeg kan huske første gang jeg smagte en tunbøf, for ca. 9 år siden. Jeg er som regel ikke så vild med fisk, og jeg blev overrasket over hvor lækkert det var. Ofte smager stegt fisk meget “fisket”, og i mine øjne bør fisk ikke smage af fisk. I know, det er lidt meget at forlange. Men tunbøfferne smagte overhovedet ikke af fisk, og det føltes næsten som at smage et stykke lyst og mørt kalvemørbrad. Efter den tid har jeg været på udkig efter tunbøf på menuen, når jeg besøger en restaurant.

Den første gang jeg selv skulle stege en tunbøf kunne jeg ikke rigtigt forholde mig til, at den kun skulle have et par minutter på hver side. Derfor valgte jeg, at stege dem ca. 5-6 minutter på hver side. Min opfordring lyder, “Don’t do that!!” Det fik for alvor smagen af fisk frem, som jeg for alt i verden prøver at undgå. Men så må man jo bare lære af sine fejl og prøve igen.

Tunbøf med koriandercreme er en succes!Tunbøf med koriandercreme og ovnbagte kartofler

Mens jeg købte ingredienserne ind til denne opskrift frygtede jeg, at jeg endnu en gang ville ødelægge retten ved at stege fisken for længe. Jeg gjorde derfor meget ud af, at holde mig til de to minutter på hver siden som angivet i opskriften. Resultatet blev næsten helt perfekt! Næste gang vil jeg dog holde mig til 1½ minut på hver side, da det vil give et endnu bedre resultat.

Normalt drikker man hvidvin til fisk, da det passer rigtigt godt sammen. Herhjemme drak vi dog en god flaske rødvin til fisken, og de to ting komplimenterer hinanden rigtigt godt.

Hvis du får lyst til at prøve opskriften, er du meget velkommen til at komme med dine egne erfaringer omkring retten. Prøv også at se nogle af mine andre spændende opskrifter.

 

Tunbøf med koriandercreme og pikante kartofler

Lækre saftige tunbøffer med spændende tilbehør. Kombinationen af tunbøffer, koriandercreme og kartofler med salsa giver en fantastisk smagoplevelse. Retten er virkelig god på en fredag eller lørdag aften hvor man har tid til rigtigt at hygge om maden. Server gerne med en god rødvin til.

Ingredients

Instructions

  1. Tænd ovnen op på 220°.
  2. Skær kartoflerne i kvarte både og kom dem i et ildfast fad. Hæld 2 spsk. olie over, og bland olien med kartoflerne. Kom dem i ovnen i 45 min, til kartoflerne er møre og sprøde i skorpen.
  3. Forbered Salsaen: Kom tomater, hvidløg, chili og 1 spsk. olie i en blender, og blend i et par minutter indtil du har en ensartet tyk sovs.
  4. Forbered koriandercremen: Rist sesamfrø på en tør pande. Vend dem med jævne mellemrum så de ikke brænder på. Kom koriander, chili, hvidløg og de ristede sesamfrø i en foodprocessor og blend indtil massen er jævn.
  5. Tunbøffer: Varm olie op på en pande til mellemhøj varme. Steg bøfferne i ca. 2 min på hver side. Bøfferne skal være bløde indeni og sprøde på overfladen.
  6. Anret tallerken med tunbøf og hæld koriandercreme over. Læg lidt kartofler ved siden af, med salsaen. Drys til sidst lidt sesamfrø henover portionen.
Back to list

Leave a Reply