Morgenmad, Opskrifter, Snacks

Yoghurt med Spirulina og chia budding

Yoghurt med spirulina

Yoghurt med Spirulina og chia budding

Denne yoghurt med spirulina pulver er noget du bør prøve at lave mindst én gang! Det er en morgenmads ret man får lyst til at lave, bare så man kan spise den med øjnene. Alle de flotte farve nuancer sammen med de øvrige ingredienser er helt enestående. Du undrer dig måske over, hvad spiruline er, så du får lige en hurtig forklaring:

Spirulina er en blågrøn alge, en ferskvands plante, der har et højt indhold af protein – dobbelt så meget som i kød. Efter sigende har den et kompleks næringsindhold og indeholder en del klorofyl der hurtigt fortalt, er det der giver planter deres grønne farve. Derudover indeholder det mere GLA (umættet omega-6 fedtsyre) end i nogen anden plantevækst. Den indeholder også masser af jern samt betakaroten som man finder i gulerødder, samt hvedekim.

Det er med rette at spirulina bliver kaldt en superfood. Du kan derfor med fordel adde det til forskellige retter for at give det den flotte farve.

Chia frø

Når vi nu taler om superfoods så bør jeg også komme lidt ind på chia frø. Chia er en mere kendt fødevare end spirulina er, så du kender den nok allerede ret godt. Men kender du alle de gode næringsstoffer som man finder i chia frø? Jeg var klar over, at de har et højt indtag af proteiner, men har nu fundet ud af at de har andre gode næringsstoffer som er værd at tage med. Her kan nævnes kostfibre og Omega-3 fedt samt kalk.

Derudover indeholder de også antioxidanter der er med til at styrke dit immunforsvar samt beskytter kroppens celler mod ælding m.m.

Du kan derfor med god samvittighed spise denne ret! Hvis du vil skære ned på sukkeret eller fedtet kan du altid undlade jordbær eller chokoladen. Men jeg vil ikke anbefale det. Det er disse to ting der er prikken over i’et. Når det er sagt, så håber jeg, at du nyder retten!

Yoghurt med Spirulina og chia budding

Dette er ikke blot en meget farverig morgenmadsret, men den smager også fantastisk og giver lidt ekstra glæde til morgenen.

Ingredients

Instructions

  1. Kom granola i bunden af din skål, sammen med hakkede jordbær. (Gerne hjemmelavet granola, men du kan også bruge almindelig købt müesli)
  2. Bland chiafrø og Paranøddemælk i forvejen og lad stå i 15 minutter. Kom chiabuddingen over det første lag.
  3. Det næste lag skal bestå af yoghurt blandet op med spirulina pulver.
  4. Kom lidt mere chiabudding på toppen og top med lidt granola, jordbær, mynte, chokolade og granatæble.
Back to list

Leave a Reply