Aftensmad, Fisk, Frokost, Grøntsager, Salater

Salat med Tunbøf og Cashewnødder

Salat med Tunbøf og Cashewnødder

Salat med Tunbøf og Cashewnødder

Kombinér en sund aftensmad lidt luksus i hverdagen, gerne med denne lækre salat med tunbøf.

Når man gerne vil spise sundt, kan det blive lidt kedeligt i længden, hvis ikke man sørger for rigelig variation og spændende ingredienser.

Denne opskrift, er både en god variation til de typiske salater man ofte spiser i hverdagen og indeholder samtidig nogle smagfulde og lækre ingredienser.

Stegning af tunbøf

Stegning af tunbøf kræver sit helt eget afsnit, da det bare så hurtigt kan gå galt. Det er lidt ligesom med en almindelig bøf, hvor man skal finde balancen mellem at stege den for meget eller for lidt.

Én af de største fejl mange begår (heriblandt mig selv) er, at man er bange for at bøffen får for lidt. Og på den måde, kan man hurtigt lige give den et minut eller 2 ekstra på hver side.

Problemet med at stege en tunbøf for meget er bare, at den hurtigt bliver tør og får en uvelkommen fisket smag. Derfor er det utroligt vigtigt at den ikke får mere end de 1 – 2 minutter på hver side.

Ligesom med en almindelig bøf må den gerne være lidt “lyserød” i midten. Har fisket været frosset, vil nogle af de bakterier vi frygter være dræbt. Så, at den ikke virker helt gennemstegt, er helt ok. Ligesom når man spiser sushi.

Så husk! Max 2 minutter (Medmindre det er en meget tyk bøf du har med at gøre.

Nu siger man jo, at man skal have fisk to gange om ugen. At spise en tunbøf eller 2 – to gange om ugen – kan derfor være fristende.

Husk dog at tun indeholder mange tungmetaller. Derfor er det vigtigt at du nyder en lækker tunbøf en gang i mellem, men pas på mængden du spiser hver uge.

Salat med Tunbøf og Cashewnødder

Husk at tilføje lækre krydderier

Jeg kan ikke sige det nok. Et måltid bliver aldrig rigtigt lækkert hvis ikke du tilføjer de rigtige krydderier. Krydderier kan opgradere selv den kedeligste ret, til et smagfuldt og lækkert måltid.

Hos Mine Favorit Opskrifter har vi valgt et udvalg af vores favorit krydderier som er et must have i ethvert køkken.

Til denne ret brugte vi følgende krydderier:

Velbekomme!

Salat med Tunbøf og Cashewnødder

Salat med Tunbøf og Cashewnødder

Miriam Z. Christensen
En lækker ret som kan spises både som frokost og aftensmad. Retten er utroligt nem og hurtig at tilberede.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 4 minutter
Samlet tid 14 minutter
Ret Aftensmad, fisk, frokost, Hovedret
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 100 g Tunfilét
  • 47 g Ruccola
  • 66 g Radise
  • 11 g Feta
  • 10 g Cashewnødder
  • 1 skive Rugbrød

Sådan gør du
 

  • Vask først Ruccolaen og Radiserne, og skær radiserne i skiver.
  • Bland Soya yoghurt med havsalt og peber og evt. lidt karry eller chili pulver.
  • Tænd en pande på middelhøj varme. Når panden er varm lægger du tunen på, og krydrer med lidt salt og peber.
    Tunen skal have 1 - 2 minutter på hver side.
    Tag tunen af panden og lad den hvile et par minutter.
  • Rist rugbrødet, og skær det over på tværs.
  • Læg Ruccola på en tallerken, og top med feta, radiser og dressing. Læg tunen og rugbrødet oven på salaten og drys til sidst cashew nødderne hen over salaten.
  • Velbekomme!

Nutrition

Fat: 9gProtein: 41gCarbohydrates: 29g
Keyword Cashewnødder, Tun
Tried this recipe?Let us know how it was!

Leave a Reply