Om sommeren er bær i nærmest alle afskygninger favoritspise for mange, og her er jordbær, hindbær, blåbær og brombær blandt favoritterne. Fordi sommertid oftest er lig med bærtid, er det ikke lige så nemt at få de gode egenskaber fra bær resten af året, men her er løsningen blandt andet superfoods. Med superfoods bær behøver man ikke kun at spise bær om sommeren, da de også kommer i tørret form eller som pulver. På den måde kan man få vitaminerne og antioxidanterne fra bær hele året rundt.

Superfrugter i form af bær

Bær er fyldt med store mængder af vitaminer, fibre og antioxidanter. Med deres højt næringsindhold og store mængde af vitaminer har de flere sundhedsfremmende egenskaber og fordele. Af den grund er superfoods blevet til fødevarer, som flere og flere tilfører deres madvarer, både i ren form eller som pulver.

Gojibær – et bær med mange fordele

Blandt superfrugter findes gojibær – bær der til forveksling ligner rosiner, men som har et overraskende højt proteinindhold af en frugt at være. Gojibær fås primært i tørret form, hvor de smager af en krydsning mellem tørrede tranebær og kirsebær. De kategoriseres som en superfrugt idet de er rige på flere forskellige vitaminer samt har et højt indhold af aminosyrer.

Fordelene ved gojibær er mange, og det specielle ved dem er, at de med deres høje indhold af vitaminer og antioxidanter kan have en positiv indflydelse på ens immunforsvar. Med et lavt sukkerindhold og få kalorier er de derfor det ideelle alternativ til en usund snack.

Acai bær – et sandt powerbær

Et andet og yndet eksempel på superfrugter er acai bær. Disse fås frysetørret i blandt andet pulverform, som ofte bliver brugt i smoothies. De indeholder meget smag, og karakteriseres som en blanding mellem chokolade og brombær. Acai bær har ligeledes en lang række gode egenskaber, da deres indhold er fyldt med vitaminer og antioxidanter.

Gør dig selv en tjeneste, og tilføj bær til din kost

Fordi superfrugterne kommer i flere forskellige afskygninger, er det nemt at tilføje dem til hvilken som helst kost. Tørrede bær, som gojibær, er gode som topping på morgenmaden eller til tilbehør til salaten, mens superfrugterne i form af pulver, såsom acai bær, blandt andet kan tilsættes i både flydende madvarer, madlavning, bagning og endda som kosttilskud i form af piller.

Start din dag med god samvittighed med superfrugter i morgenmaden eller indtag dem i løbet af dagen for at opnå den fulde effekt af bærrene hele året rundt.

Viser alle 3 resultater