Nødder er en god spise, og der er næsten ikke det, som nødder ikke kan bruges til. De findes i et væld af størrelser, former og ikke mindst smagsvarianter. Det der kendetegner nødder bedst, er deres høje mængde af gode nærringstoffer, der, når de spises med måde, er sunde for både krop og sind.

Suppler din kost med nødder

Nødder har mange sunde egenskaber, herunder blandt andet et rigt indhold af vigtige umættede fedtsyrer samt proteiner, fibre, vitaminer og mineraler. På trods af deres høje kalorieindhold er nødder sunde, og derfor er det vigtigt med en variation af forskellige slags nødder i kosten, som blandt andet mandler, valnødder, paranødder og cashewnødder.

Lidt men godt

Da der er videnskabelig dokumentation for, at nødder i en lille mængde dagligt kan nedsætte risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, anbefales der, fra de officielle kostråd, at man spiser en lille håndfuld nødder dagligt, svarende til 30 gram. Derudover anbefales der, at man spiser nødderne i sin naturlige form, det vil sige nødder der hverken er ristede eller som har fået ekstra smagsgivere såsom salt, honning eller olie.

Paranødder – en nød med mange fordele

Særligt for paranødden er dens enorme indhold af selen, der spiller en vigtig rolle for mange af kroppens processer. Selen er en kraftig antioxidant, der udover at beskytte mod hjerte-kar-sygdomme også understøtter kroppens immunforsvar mens den ligeledes beskytter kroppens celler fra skadelige stoffer. Udover selen er paranøddens lave indhold af kulhydrat og høje indhold af protein også værd at bemærke.

Sådan kan du implementere nødder i din kost

Brug enten nødder som de er, som et mellemmåltid, eller implementer dem i andre madvarer i løbet af dagen. Her egner de sig blandt andet godt som tilbehør på morgenmaden, i salater, i bagning eller blot som drys. Uanset hvordan du inkorporerer nødderne, kan du give maden et løft og på samme tid tilføre deres nødvendige, sunde egenskaber til din kost.

Som et alternativ til slik og søde sager fungerer nødder også særdeles godt.

Køb nødder hos Mine Favorit Opskrifter

Uanset hvilken nød, der er din favorit, kan du finde et bredt udvalg af nødder hos Minefavoritopskrifter.dk. Her kan du blandt andet købe paranødder med forskellige smagsvarianter.

Gå på opdagelse her på siden, og find lige de nødder, du står og mangler.

Viser et enkelt resultat