Go Back
+ servings

Hel Kylling i Air Fryer med Hasselback butternut squash

Miriam Z. Christensen
En ret bestående af saftigt krydret kylling samt en sødlig frisk butternut squash
Forb. tid 3 t
Tilb. tid 1 t
Ret Aftensmad, Airfryer, butternut squash, Hovedret, Tilbehør
Antal 4 personer

Equipment

  • Airfryer Du kan evt. bruge ovnen i stedet

Ingredienser
  

Airfryer kylling

  • 1 hel kylling
  • 1 spsk Olivenolie
  • 2 fed Hakket hvidløg
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk Citronpeber
  • 1/4 stk. Citron
  • ½ tsk. Honning

Hasselback Butternut squash

  • 1 stk. Butternut squash
  • 40 g Smør
  • 3 spsk Olivenolie
  • ½ spsk. Honning
  • 4 fed Hakket hvidløg
  • 25 g Valnødder eller pecannødder
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk Peber
  • 2 spsk Frisk timian

Sådan gør du
 

Airfryer kylling

  • Bland alle Ingredienser (undtagen kylling) i en frysepose eller stegepose.
  • Kom kyllingen ned i posen og sørg for at gnubbe blandingen godt på alle sider af kyllingen.
  • Stil posen med kylling og krydderier i køleskabet, og lad gerne stå i 3 timer eller mere. Èn gang imellem må du gerne se til kyllingen og sikre dig, at alle sider er dækket af krydderier.
  • Kom kyllingen i din Airfryer og sæt indstillingerne efter kyllingens vægt. Det vil typisk tage 50 - 60 minutter.
    Alternatativt kan du komme kyllingen i ovnen i ca. 60 - 90 minutter

Hasselback butternut squash

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft
  • Rens butternut squashen og halvér den på den lange side. Derefter skal kernerne fjernes og squashen skal skrælles.
  • Kom squashen i et fad og pensl begge halve med lidt olivenolie. Kom squashen i ovnen i ca. 15-20 minutter
  • Tag fadet ud af ovnen og skær butternut squashen i strimler på et bræt, som du ville gøre på en kartoffel. Skær ikke helt ned, så squashen stadig hænger sammen.
  • Smelt smør og olivenolie i en gryde og tilsæt derefter de resterende ingredienser. Steg i et par minutter.
    Kom blandingen ned over din hasselback butternut squash i fadet.
  • Stil fadet tilbage i ovnen og varm det i ca. 20-25 min.
Tried this recipe?Let us know how it was!