Ret Aftensmad, Airfryer, butternut squash, Hovedret, Tilbehør
Antal 4personer
Equipment
Airfryer Du kan evt. bruge ovnen i stedet
Ingredienser
Airfryer kylling
1helkylling
1spskOlivenolie
2fedHakket hvidløg
½tsk. salt
½tskCitronpeber
1/4stk.Citron
½tsk. Honning
Hasselback Butternut squash
1stk. Butternut squash
40gSmør
3spskOlivenolie
½spsk.Honning
4fedHakket hvidløg
25g Valnødder eller pecannødder
½tsksalt
½tskPeber
2spskFrisk timian
Sådan gør du
Airfryer kylling
Bland alle Ingredienser (undtagen kylling) i en frysepose eller stegepose.
Kom kyllingen ned i posen og sørg for at gnubbe blandingen godt på alle sider af kyllingen.
Stil posen med kylling og krydderier i køleskabet, og lad gerne stå i 3 timer eller mere. Èn gang imellem må du gerne se til kyllingen og sikre dig, at alle sider er dækket af krydderier.
Kom kyllingen i din Airfryer og sæt indstillingerne efter kyllingens vægt. Det vil typisk tage 50 - 60 minutter. Alternatativt kan du komme kyllingen i ovnen i ca. 60 - 90 minutter
Hasselback butternut squash
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft
Rens butternut squashen og halvér den på den lange side. Derefter skal kernerne fjernes og squashen skal skrælles.
Kom squashen i et fad og pensl begge halve med lidt olivenolie. Kom squashen i ovnen i ca. 15-20 minutter
Tag fadet ud af ovnen og skær butternut squashen i strimler på et bræt, som du ville gøre på en kartoffel. Skær ikke helt ned, så squashen stadig hænger sammen.
Smelt smør og olivenolie i en gryde og tilsæt derefter de resterende ingredienser. Steg i et par minutter.Kom blandingen ned over din hasselback butternut squash i fadet.
Stil fadet tilbage i ovnen og varm det i ca. 20-25 min.